Deze website gebruikt cookies

Deze website gebruikt cookies voor een betere webervaring. Door deze website te gebruiken stemt u in met ons privacybeleid.

  • Activiteiten

Heel Lauwe Bakt

Heel Lauwe Bakt

26 mei 2019
Centrum

Omschrijving

Eén van de meest succesvolle TV programma’s van de laatste jaren – Heel Holland Bakt - is de inspiratie geweest voor het bestuur van Ondernemersvereniging Verrassend Leeuwen om er in een geheel eigen versie een thema van te maken voor de koopzondag van de mei 2019. Het programma vindt zijn oorsprong in Groot-Brittanië en is een wedstrijd om de titel van beste thuisbakker. In Nederland zijn reeds zes seizoenen op de buis verschenen.

Voor iedereen

De eerste editie van Heel Lauwe Bakt vindt plaats op de zondag 26 mei. Er zijn twee categorieën voor de Leeuwense variant van het populaire bakprogramma. Zo is er een editie voor kinderen van 6 tot en met 15 jaar. Zij gaan aan de slag met cupcakes. De volwassenen bakken een appeltaart. Omdat het evenement zich in Beneden-Leeuwen afspeelt is gekozen voor de titel Heel Lauwe Bakt maar dat betekent niet dat je per definitie in Beneden-Leeuwen moet wonen om deel te nemen. De organisatie nodigt alle belangstellenden uit de hele regio uit om zich in te schrijven en gezellig mee te doen.

De wedstrijd

Wie bakt niet alleen de mooiste, maar vooral ook de lekkerste appeltaart. Een deskundige jury zal zeker niet alleen maar proeven, maar zal naast de smaak vooral ook letten op structuur, samenstelling, kleur en hoe de taart is gevuld en opgemaakt. Met andere woorden, het complete plaatje moet kloppen om hoge ogen te scoren. De taart wordt thuis voorbereid, gebakken en afgewerkt tot eindproduct. Op zondag 26 mei kunnen alle taarten tussen 10 en 11 uur worden ingeleverd bij Zaal De Twee Linden en worden voorzien van persoonlijke gegevens. Ook bij de kids-versie wordt gelet op de creativiteit en originaliteit van het bakken en opmaken van de cupcake. Die voorbereiding vindt ook thuis plaats maar de kinderen kunnen vervolgens bij Zaal De Twee Linden Ijssalon -Lunchcafé Ohlala de afwerking realiseren. Dit kan tussen 12 en 16 uur. Je zorgt zelf voor de benodigde producten en materialen.

Prijzen

Echte Bakker Thomassen stelt 1 jaar lang gratis brood beschikbaar en bovendien wordt de winnende taart in productie genomen en wordt vervolgens van elke taart 1 jaar lang € 1 euro aan een nader te bepalen goed doel geschonken. Ijssalon-lunchcafé Ohlala schenkt 15 ijsknipkaarten t.w.v. € 15 per kaart. Wij hebben de volgende cadeaubonnen aangeboden gekregen: Chalene lingerie bij Ingrid, The readshop, Boetiek Favoriet, Petra`s schoenmode, De Tweeling chocolaterie Keurslager Maarten, Queen Deco, Margo`s mode, Trendy stoffen, DA Drogisterij L Avenir, Biggermans kleding, Hotel De Twee Linden.

Inschrijving is mogelijk tussen 4 maart en 18 mei, maar vol is vol, dus wees er op tijd bij!

  • Activiteiten

Onze ondernemers
staan voor u klaar

Onze ondernemers